TELEFOONSTORING

Door een storing van KPN zijn wij tijdelijk niet bereikbaar op het vaste nummer. We werken er aan dit zo spoedig mogelijk op te lossen. In de tussentijd kunt u ons bereiken via whatsapp, of bij belangrijke vragen op nummer 06 232 56 239. Excuses voor het ongemak.

TELEFOONSTORING – U kunt u ons bereiken via whatsapp, of op het tijdelijke nummer 06 232 56 239.

Vliegbrevet

Home » Vliegschool » Vliegbrevet

Wat is een vliegbrevet

Als je door de lucht vliegt moet je wel weten wat je doet. Een vliegbrevet is het bewijs dat je kan, en mag vliegen. Veel mensen zullen dit ‘logisch’ vinden, dat klinkt misschien wel zo maar wat maakt nu écht dat je tijdens het vliegen met veel dingen rekening moet houden?
Een vliegtuig is niet zo maar een vervoersmiddel. Als je aan het autorijden bent kun je alleen je richting veranderen naar rechts of links, dan beweeg je over één as. Een vliegtuig beweegt over 3 assen, wat het vliegen al een stukje meer ingewikkeld maakt. Veel motorvliegtuigen halen ook een behoorlijke snelheid, daarom moet je soms in korte tijd meerdere dingen tegelijk doen. En welbekend, het gemiddelde vliegtuig heeft veel klokjes en knopjes die allemaal een eigen functie hebben.

In de lucht kan het soms best druk zijn, vooral rondom een vliegveld kan er veel ander luchtverkeer zijn. Als je dit allemaal bij elkaar neemt ontstaat er dus een beste verantwoordelijkheid. Maar niet ongerust, als jij eenmaal je vliegbrevet hebt gehaald is dit je allemaal eigen geworden.

Soort vliegbrevetten

In de luchtvaart heb je meerdere brevetten. Een piloot van een sportvliegtuig heeft bijvoorbeeld een ander vliegbrevet dan een zweefvlieger of een helikopterpiloot. Van alle voertuigen die zich door de lucht kunnen bewegen zijn vliegtuigen het meest vertegenwoordigd. Onze vliegschool kan u opleiden voor twee van deze vliegbrevetten voor motorvliegtuigen. PPL opleiding en LAPL(A) opleiding

Voor vliegtuigen zijn er de volgende brevetten:

 • Light Aircraft Pilot License (LAPL)
 • Private Pilot License (PPL)
 • Commercial Pilot License (CPL)
 • Airline Transport Pilot License (ATPL)

Van de Bunte Aviation geeft vliegles voor de eerste twee brevetten. Stel je wilt het graag wat hoger op zoeken, en van vliegen je baan maken door je commerciële vliegbrevet halen, dan moet je daarvoor voldoende vlieguren hebben gemaakt. En je raad het al, daarvoor moet je dus al een van de eerste twee brevetten hebben. Je slaat dus twee vliegen in één klap! Met vliegen als hobby bouw je de vereiste ervaring op die je nodig hebt als je eventueel een wilt werken in de luchtvaart.

Aantekeningen op je vliegbrevet

Als je in het bezit bent van een vliegbrevet kun je daar op zijn beurt weer aantekeningen op halen, deze noemen we ook wel ‘ratings’. Dit zijn aanvullende bevoegdheden, zo kun je bijvoorbeeld een aantekening voor nachtvliegen halen of voor het vliegen van ‘taildraggers’, vliegtuigen met een staartwiel. Voor deze twee genoemde ratings kun je ook terecht bij onze vliegschool!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

  PPL(A)LAPL(A)SEPStaartwielNachtvliegenRefreshmentProfcheckWeet ik niet, graag nog wat meer uitleg  Wanneer hoort u van ons?

  Snelheid staat centraal bij ons. Daarom staat uw offerte binnen enkele uren in uw mailbox. Is dit niet snel genoeg voor u? Neem dan telefonisch contact op, wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 19:00.

  +31 (0)55 323 0553
  info@vandebunteaviation.nl

  Open WhatsApp
  1
  Scan de code
  Welkom! Kijk gerust even rond. Als je een vraag hebt dan helpen wij je graag. Stuur een appje of bel, dan weet je snel meer 👍