TELEFOONSTORING

Door een storing van KPN zijn wij tijdelijk niet bereikbaar op het vaste nummer. We werken er aan dit zo spoedig mogelijk op te lossen. In de tussentijd kunt u ons bereiken via whatsapp, of bij belangrijke vragen op nummer 06 232 56 239. Excuses voor het ongemak.

TELEFOONSTORING – U kunt u ons bereiken via whatsapp, of op het tijdelijke nummer 06 232 56 239.

Staartwieltraining

Home » Vliegschool » Staartwieltraining

Waarschuwing: Onze staartwieltraining confronteert en is zeer verslavend!

Toch nieuwsgierig?

Neem vlieglessen op onze krachtige Piper PA-18-150 Super Cub.

Wij hoeven u niet te vertellen hoe mooi vliegen is. U heeft immers uw brevetten en uitgebreide vliegervaring. Maar soms wil je weer iets nieuws proberen. De kick die u had tijdens uw PPL-opleiding wanneer u een oefening onder controle kreeg, de eerste solo vlucht, een onvergetelijke tijd. Het gevoel van een nieuwe uitdaging te overwinnen is onbeschrijfelijk mooi. Wat nou als wij u terug kunnen nemen naar die tijd?

Staartwieltraining is onze specialiteit. Onze ervaren staartwielinstructeurs hebben een tien-uurs syllabus ontwikkeld die u uitdaagt tot op het bot. Is de staartwieltraining confronterend? Ja, absoluut! Kan ik het leren? Mits voldoende vliegervaring en in de juiste omgeving, zeker!

Tailwheel check-out!

Onze staartwielopleiding

Onze Piper PA-18-135 Super Cubs zijn de ultieme taildraggers. Krachtig, goed onderhouden en veel beschikbaar. Perfect voor uw staartwieltraining. In de staartwielopleiding zullen de volgende oefeningen beheerst moeten gaan worden. En dat is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Maar uiteraard helpen wij u persoonlijk door het traject heen.

  1. Grond en lucht-handling
  2. Op gras landen
  3. Touch-en-go’s
  4. Op het asfalt landen
  5. Crosswind-landingen
  6. Advanced handling

Tijdens de staartwieltraining zullen we ook op andere velden vliegen. Met name voor het landen op gras en de touch-en-go’s. Nordhorn en soortgelijke velden zijn daar zeer geschikt voor.

Staartwieltraining kosten

Wij geloven niet in duur betaalde instructeurs. Passie voor het vliegen en overdragen van kennis is wat onze instructeurs drijft. Samen met de huur van het vliegtuig en landingsgelden ziet het plaatje er als volgt uit:

Instructie € 52,50 per uur
Huren Piper PA-18-150 Super Cub € 196,- per uur
LandingsgeldenConform luchthaven
Totaal vanaf € 238,50 per uur

Het aanbod is inclusief btw en brandstof en exclusief landingsgelden. Landingsgelden conform luchthaven.
U bent all risk verzekerd, ook bij total loss. Om een nette omgang met het toestel aan te moedigen geldt er een eigen risico van €1500,-.

Factsheet Staatwielconversie

Vraag vrijblijvend een offerte aan

[contact-form-7 id="4800" title="Vliegschool"]

Wanneer hoort u van ons?

Snelheid staat centraal bij ons. Daarom staat uw offerte binnen enkele uren in uw mailbox. Is dit niet snel genoeg voor u? Neem dan telefonisch contact op, wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 19:00.

+31 (0)55 323 0553
[email protected]

Bezoekadres (hangaar):
De Zanden 27
7395 PA TEUGE

Open WhatsApp
1
Scan de code
Welkom! Kijk gerust even rond. Als je een vraag hebt dan helpen wij je graag. Stuur een appje of bel, dan weet je snel meer 👍