Je winkelwagen is momenteel leeg!

Zweefvliegers Opgelet!
Als zweefvlieger je LAPL vliegbrevet halen voor motorkisten.
Is het niet heel moeilijk om je vliegbrevet te halen? Is de theorie niet heel lastig om door te komen? Moet je niet heel erg veel leren? Dit zijn vragen die we dagelijks tegen komen bij de vliegschool. Het antwoord is nee. Zeker niet als je al in het bezit bent van een LAPL(S) Zweefvliegbrevet.
Op dit moment is zo dat de theorie die je hebt gehad bij het zweefvliegen hetzelfde is als die voor je motorvliegbrevet. Dit betekent dat je “korting” krijgt op een aantal vakken die benodigd zijn voor je PPL of LAPL voor motorvliegtuigen. De theorie is zo gereduceerd, dat je maar 3 examens hoeft af te leggen.
Ben je al in het bezit van je vliegbrevet voor het zweefvliegen, dan krijg je vrijstelling voor de volgende vakken:
- Luchtvaartwetgeving
- Menselijke Prestaties
- Meteorologie
- Communicatie
De vakken die je nog wel dient te behalen:
- Beginselen van het vliegen
- Operationele Procedures
- Vluchtpresaties en –planning
- Algemene kennis van het luchtvaartuig
- Navigatie
Deze vakken zijn onderverdeeld in maar 3 examens!
- AGK + OPS
- NAV + FPM
- PFF + POF Aan dit examen worden de OPS-vragen toegevoegd. (Operationele Procedures) Deze zitten normaliter bij Air Law en Meteorology. Dit examen bestaat dan uit 27 vragen in plaats van 22.
Dit geldt overigens niet alleen voor de theorie. Ook voor de praktijk mag er worden gecrediteerd. 10% van de behaalde uren in een zweefvliegtuig, met een maximum van 10 uur mag worden mee genomen voor het behalen van de benodigde vlieguren. Dit kan dus al snel oplopen tot een korting van zo rond de €2500,- euro!
Voor meer informatie over zweefvliegen kijk op www.zweven.nl .