Proefvlieglessen

Neem zelf het stuur in handen! Ook leuk als cadeau.

 

PH-WCM

Altijd al helemaal zelf een vliegtuig willen besturen? Dan is dit uw kans! De proef vliegles zal plaats vinden op vliegveld Teuge nabij Apeldoorn.  Na een briefing van een
instructeur en een kopje koffie of thee stap je in het vliegtuig. De ervaren instructeur zorgt voor het starten en het landen, maar eenmaal in de lucht ben jij de piloot en is the sky letterlijk the limit.

U vliegt, en u bent de kapitein. Afhankelijk van de duur van de vlucht kunt u zelf bepalen waar u heen wilt vliegen. Denk bijvoorbeeld aan Paleis het Loo, de Veluwe, de IJssel, Deventer, of het stadscentrum van Apeldoorn.

De proef vliegles kan gevlogen worden door 1 persoon + 2 personen achterin het vliegtuig.

De vliegles zal beginnen met een uitleg over de grondbeginselen van het vliegen. Hierna zal je samen met de instructeur een “pre-flight check” doen op het vliegtuig. Dit houdt in dat je de technische staat van het vliegtuig naloopt. Als alles in orde is, dan is het tijd om het luchtruim te kiezen! Het opstijgen zal gebeuren onder begeleiding van de instructeur. Maar u mag helemaal zelf de gashendel naar voren schuiven. Eenmaal in de lucht is het toestel dan echt helemaal voor u!

Na verloop van tijd is het tijd om terug te gaan. Samen met de instructeur zal je de vooraf uitgelegde aanvlieg route gaan vliegen. Daarna is het tijd om met behulp van de instructeur het vliegtuig aan de grond te zetten.

Na afloop van de vlucht krijgt u een certificaat uitgereikt, en is er nog genoeg tijd over om foto’s te maken.

Het vliegtuig

De vluchten worden uitgevoerd in onze goed uitgeruste Cessna 172. Dit is het meest verkochte kleine toestel ter wereld. Sinds de productie zijn er al meer dan 45.000 van verkocht. Dit vliegtuig is uitgerust met een hoger dan normaal startgewicht waardoor er praktisch geen limiet zit aan het gewicht van de passagiers.

Cessna 172

Prijzen proef vliegles:

20 minuten + 15 minuten theorieles*

€ 129,-

40 minuten + 20 minuten theorieles*

€ 220,-

60 minuten + 25 minuten theorieles*

€ 295,-

Prijzen zijn berekend op zuivere vliegtijd. Taxi en wachttijden op de grond vallen hier buiten. *