TELEFOONSTORING

Door een storing van KPN zijn wij tijdelijk niet bereikbaar op het vaste nummer. We werken er aan dit zo spoedig mogelijk op te lossen. In de tussentijd kunt u ons bereiken via whatsapp, of bij belangrijke vragen op nummer 06 232 56 239. Excuses voor het ongemak.

TELEFOONSTORING – U kunt u ons bereiken via whatsapp, of op het tijdelijke nummer 06 232 56 239.

Home » Algemeen » De Piper I-BAEB uit Italie

De Piper I-BAEB uit Italie

Altijd heb ik al de droom gehad om zelf een vliegtuig te kunnen restaureren. Na een paar jaar wikken en wegen, heb ik besloten om dit ook echt te ga doen.

Ik zal me eerst even voorstellen, want de komende tijd zul je wel meer van me lezen. “Mijn naam is Bert van de Bunte, ik ben 23 jaar oud en woon op het vliegveld in Teuge. Sinds mijn 13e ben ik actief hier op Teuge, begonnen met het wassen van vliegtuigen en op dit moment manager bij datzelfde vliegbedrijf waar ik ben begonnen”.

Sinds anderhalf jaar ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, gespecialiseerd in het uitvoeren/bemiddelen van luchtreclame en het restaureren en verhuren van oude vliegtuigen. Sinds enkele jaren bezit ik een Piper Super Cub uit 1954 (kenteken PH-ZVC), welke veelvuldig te bewonderen.

Enfin…..  Toen ik met mijn idee eens naar Ruben (vaste monteur van de PH-ZVC) toe ging, pakten we eens een kladblaadje om eens uit te gaan rekenen of het dan ook rendabel is, om zo’n dergelijk vliegtuig in slechte staat te kopen en vervolgens te restaureren en te verkopen. We kwamen tot de conclusie, dat het met wat geluk, wel haalbaar moet zijn.

En zo is het begonnen. Ik had namelijk een week ervoor op Planecheck (de “Marktplaats” onder de vliegtuigen) een Piper Super Cub-projectje gevonden voor een hele leuke prijs. Inclusief motor en propeller. Hij stond in Noord-Italie. Na enig onderhandelen ben ik het met de eigenaar over de prijs eens geworden. Hij was uiteraard niet meer vliegbaar, waardoor ik dus een grote aanhanger moest gaan regelen.

Ik heb een “gigantische”  aanhanger kunnen regelen en een paar vrienden, en natuurlijk Ruben met wie we de reis zouden gaan ondernemen. Ook even nagedacht over een eventuele verzekering en deze ook direct afgesloten.

En toen begon het…… Woensdagochtend 17 december 2014 was het zover. We zijn om 5 uur ’s ochtends vertrokken richting Italie. Enorm voorspoedig ging de reis niet, na een schamele 18 uur kwamen we op locatie aan (terwijl we uitgingen van 13 tot 14 uur). Het leuke was, dat de bar in het hotel nog open was… Na een limoncellootje of twee of drie is iedereen naar z’n hotelkamer gegaan, om een paar uurtjes later aan te schuiven aan het ontbijt.

Om 9:00 hadden we namelijk afgesproken op het vliegveld van Biella, Italie. De eigenaar liet aan ons alle ins-and-outs van het vliegtuig zien, gelukkig waren de vleugels en stuurroeren al gedemonteerd ervan. Het opladen op de aanhanger ging voorspoedig, waarna we om 15:00 hebben besloten om terug te toeren naar Teuge International Airport. Het enige lastige hadden we op de Zwiters-Duitse grens. Men vond een vliegtuig op een aanhanger toch wel erg verdacht. Gelukkig konden we –een uur verder- weer doorrijden, nadat het (Italiaans geschreven) koopcontract in het Duits was vertaald. Heel veel bakken koffie, broodjes, een mooie foto van een vliegtuig op de parkeerplaats bij McDonalds, verder, kwamen we om half acht ’s ochtends aan op Teuge. Gauw de aanhanger met vliegtuig in de gehuurde hangaar geparkeerd, om lekker naar bed te gaan. Dromen over de restauratie en het avontuur dat komen zou.
Binnenkort meer…

Open WhatsApp
1
Scan de code
Welkom! Kijk gerust even rond. Als je een vraag hebt dan helpen wij je graag. Stuur een appje of bel, dan weet je snel meer 👍