Vliegbrevet halen

Het is vast eens door uw hoofd gespookt, u gaat uw vliegbrevet halen. Dan bent u bij onze vliegschool aan het juiste adres! Van de Bunte Aviation kan u opleiden tot het behalen van maar liefst twee verschillende vliegbrevetten. Net zoals er bij rijbewijzen onderscheid wordt gemaakt tussen motoren, vrachtwagens of bijvoorbeeld personenauto´s, zit er ook verschil in vliegbrevetten. U kunt zien welk brevet het beste bij u past op de volgende pagina´s! PPL en LAPL(A)

Voor ieder wat wils dus, maar wellicht bestaat er bij u nog de vraag waarom u nu eigenlijk écht een vliegopleiding zou willen doen. We voorzien je graag van een aantal redenen:

– Het is een prachtige hobby, veel mensen met een vliegbrevet vliegen puur hobbymatig. Vlieg met vrienden of kennissen in het weekend naar de Waddeneilanden, of maak een vliegtrip naar het buitenland. U kunt het zo gek niet bedenken, er is van alles mogelijk. En natuurlijk is het prachtig Nederland eens uit een ander perspectief te zien!

– Naast het vliegen als hobby kun je er natuurlijk ook je beroep van maken. Vliegen in de kleine luchtvaart is dan een mooie basis. De piloten van verkeersvliegtuigen hebben immers hun eerste vliegbrevet ook gehaald op kleinere vliegtuigen, je moet ergens beginnen!

– Vliegen wordt vaak als ´bijzonder´ gezien; als privévlieger zal je op den duur dan ook gegarandeerd heel wat mooie verhalen kunnen vertellen!

– U kunt uw jongens- of meisjesdroom waar maken! Veel denken dat een vliegbrevet halen maar voor sommigen is weggelegd, maar gelukkig is het tegendeel waar.

En na het vliegbrevet?

Nu u in het bezit van een vliegbrevet bent, mag u natuurlijk zelfstandig vliegen. De kans is behoorlijk aanwezig dat u alleen geen eigen vliegtuig heeft. Wees gerust, dat heeft bijna niemand natuurlijk. Het gros van de privévliegers zijn lid van een vliegclub of huren de vliegtuigen bij de vliegschool waar zij hun vliegbrevet hebben gehaald. Dat kan dan ook bij Van de Bunte Aviation, u huurt het vliegtuig simpelweg voor de tijd die u wilt vliegen en daarmee bent u klaar, lekker makkelijk dus. Lees hier meer over bij vliegtuig verhuur.

Hoe zit het met leeftijd en gezondheid?

U heeft vast wel eens horen zeggen dat zonder een stel perfecte ogen u het wel kan vergeten om piloot te worden. Rondom de medische eisen die bij het vliegen komen kijken bestaan best wat misverstanden. Het uitgangspunt is dat je eigenlijk ‘gewoon’ gezond moet zijn. Een bril of lenzen hoeven geen enkel probleem te zijn. Voor de vliegbrevetten waar wij voor opleiden moet u (relatief gezien) één van de minst strenge medische keuringen doen.

Grappig is dat je wettelijk eerder een vliegtuig mag besturen dan een auto. Om tijdens je opleiding zonder instructeur (solo) te mogen vliegen moet je minimaal 16 zijn. Daarvoor mag je dus al wel beginnen met lessen. Om je brevet te halen moet je een jaar ouder zijn. Een maximumleeftijd is er niet! Je kan blijven genieten van het vliegen zolang je gezond genoeg bent en de keuringen haalt.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen?

We hopen je met bovenstaand verhaal een beetje duidelijkheid te hebben kunnen verschaffen. Maar we raden aan om toch eens langs te komen met vragen, of gewoon eens de sfeer te proeven. Uiteraard te combineren met een proefvliegles!

Wij staan 7 dagen per week voor je klaar.

    PPL(A)LAPL(A)SEPStaartwielNachtvliegenRefreshmentProfcheckWeet ik niet, graag nog wat meer uitleg    Wanneer hoort u van ons?

    Snelheid staat centraal bij ons. Daarom staat je offerte binnen enkele uren in de mailbox. Is dit niet snel genoeg? Neem dan telefonisch contact op, wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 19:00.

    +31 (0)55 323 0553
    info@vandebunteaviation.nl